Trump primio remdesivir, javio se iz bolnice: “Dobro mi je, mislim”

Američki predsjednik Donald Trump, kojem je u petak potvrđena zaraza koronavirusom, prebačen je noćas u vojnu bolnicu Walter Reed. Iz Bijele kuće navode da je to mjera predostrožnosti.

Trump se u subotu javio na društvenoj mreži Twitter. “Dobro ide, mislim! Hvala vam svima. LJUBAV!!!”, napisao je.

Trump je u bolnici započeo liječenje Remdesivirom, koji je prvenstveno namijenjen liječenju ebole a pokazao se relativno efikasnim i u liječenju koronavirusa.

“Večeras sa zadovoljstvom izvješćujem da predsjedniku ide vrlo dobro. Ne treba mu dodatni kisik, ali u konzultaciji sa specijalisti smo izabrali započeti terapiju Remdesivirom. Predsjednik je primio prvu dozu i udobno se odmara”, rekao je Trumpov liječnik.

Predsjednik Donald Trump, prema izvorima upoznatim sa situacijom, ima blagu temperaturu. Predsjednikov liječnik u Bijeloj kući dr. Sean Conley objavio je da Trump osjeća malaksalost, ali da je dobrog duha.

Također, dr. Sean Conley je objavio da je predsjednik Trump primio dozu eksperimentalnog lijeka koji sadrži koktel antitijela za covid-19. On je dodao i da predsjednik SAD-a uzima cink, vitamin D, lijek za žgaravicu, melatonin i aspirin.

Na koronavirus pozitivni i Conway te Stepien

Kellyanne Conway, bivša viša savjetnica američkog predsjednika Donalda Trumpa, pozitivna je na koronavirus.

“Večeras sam testirana pozitivno na covid-19. Moji simptomi su blagi (lagani kašalj) i osjećam se dobro. Započela sam proces karantene u dogovoru s liječnicima”, napisala je na Twitteru.

Conway je bila na događaju u Vrtu ruža u Bijeloj kući u subotu kad se najavila Trumpova nominacija sutkinje za američki Vrhovni sud.

Na koronavirus pozitivan je u voditelj predizborne kampanje Bill Stepien. Stepien je u utorak putovao na predsjedničku debatu u Cleveland i natrag s Trumpom i drugom pomoćnicom, Hope Hicks, kojoj je također dijagnosticiran koronavirus. S predsjednikom je u ponedjeljak bio i u Bijeloj kući.

I Trumpovi suradnici Kellyanne Conway i Bill Stepien pozitivni na koronavirus

Komentiraj