Pixabay

Trump pozvao na bojkot Harly Davidsona

Američki predsjednik Donald Trump se ponovo okomio na jednu do svojih uobičajenih meta Harley-Davidson i preporučio je da ga treba bojkotirati ako taj proizvođač preseli dio svoje proizvodnje u Europu kako je najavio.

Proizvođač kultnih motora je krajem lipnja najavio da predviđa preseliti u Europu dio svoje proizvodnje namijenjene tom tržištu.

Odluka je donesena kako bi se izbjeglo europsko povišenje carina sa 6 na 31 posto za motore Harley-Davidson, nakon što je Trumpova administracija uvela nove carinske tarife na čelik i aluminij koji se uvoze u Sjedinjene Države.

“Brojni vlasnici Harley-Davidsona planiraju bojkotirati tu tvrtku ako se proizvodnja preseli u inozemstvo. Savršeno!”, napisao je Trump na Twitteru u nedjelju.

“Većina drugih tvrtki dolazi k nama, među kojima i konkurenti Harleya”, nadovezao se američki predsjednik.

Tvrtka Harley-Davidson je krajem lipnaj najavila da će precizirati svoju strategiju krajm srpnja, što do sada nije učinila.

Tijekom prezentacije tromjesječnih rezultata Harley-Davidson je naveo da njihova prodaja u Sjedinjenim Državama nije zahvaćena posljedicama carinske bitke koju je pokrenula Trumpova admnistracija.

Komentiraj