Američki predsjednik Donald Trump pozdravio je napore Kine u nastojanju da izvrši pritisak na Sjevernu Koreju, dodavši da zauzvrat zasad odustaje od prijetnja trgovačkim ratom protiv Pekinga.

Prisjetivši se nedavnog susreta s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom u svojoj rezidenciji na Floridi, Trump je za američki Fox News ponovio da je s njim “razvio vrlo dobar odnos”.

“I što sam trebao učiniti? Pokrenuti trgovački rat protiv Kine dok Xi radi na problemu sa Sjevernom Korejom, koji je, iskreno, puno veći?”, objasnio je Trump. “Zato se prema Kini odnosim s poštovanjem, velikim poštovanjem…., a vidjet ćemo što se može napraviti.”

Trump je tijekom predizborne kampanje neprestano optuživao Peking za manipuliranje svojom valutom te prijetio da će nametnuti velike poreze na sve što se uveze iz Kine.

No ‘okrenuo je ploču’ nakon susreta sa Xi Jinpingom 6. i 7. travnja.

Sjedinjene Države su i službeno u petak zaključile da Kina nije valutni manipulator.

Komentiraj

PREKOHINA
Podijeli objavu
Prethodni članakDESI ‘Rusi i Sirijci su uhitili vođu ISIS-a’
Sljedeći članakRusi u borbama za Palmiru izgubili 21 borca
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.