Trump pomilovao Flynna, demokrati to nazvali “drskom zloupotrebom vlasti”

Američki predsjednik Donald Trump pomilovao je bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna koji je priznao da je lagao FBI-u u istrazi o ruskoj upletenosti u američke predsjedničke izbore 2016, potez koji su demokrati nazvali “činom goleme korupcije”, objavio je BBC.

“Velika mi je čast da mogu objaviti da je pomilovan general Michael T. Flynn. Čestitam generalu Flynnu i njegovoj divnoj obitelji. Znam da će ovo biti fantastičan Dan zahvalnosti!”, napisao je na Twitteru Trump, posljednjih dana svog predsjedničkog mandata.

Michael Flynn je 2017. godine priznao da je lagao FBI-ju o svojim ruskih kontakata. Flynnovi tajni pregovori s ruskim veleposlanikom u Washingtonu u prosincu 2016., prije Trumpove inauguracije, bili su osnova za temeljitu istragu specijalnog savjetnika Roberta Muellera u miješanje Moskve u američke izbore godinu dana ranije.

Demokratska zastupnica u Kongresu Nancy Pelosi osudila je pomilovanje i nazvala ga “činom goleme korupcije i drskom zloupotrebom vlasti”.

Trumpovo pomilovanje znači da se slučaj miče sa sudova.

Komentiraj