Trump pohvalio sina zbog “transparentnosti” oko susreta s ruskom odvjetnicom

EPA/Radek Pietruszka POLAND OUT

Američki predsjednik Donald Trump pohvalio je odluku svog najstarijeg sina da objavi niz e-mail poruka u kojima su mu nuđene informacije štetne po Hillary Clinton, njegovu suparnicu na predsjedničkim izborima kao demokratsku kandidatkinju.

“Moj sin je vrlo karakterna osoba i pozdravljam njegovu transparentnost”, kazao je Trump govoreći o Donaldu Trumpu ml.

Donald Trump ml. u utorak je objavio e-mailove koje je razmijenio s posrednikom u kojima mu predlaže susret s “odvjetnikom ruske vlade” u vezi štetnih informacija po Hillary Clinton koje mogu biti od koristi njegovom ocu., prenose agencije.

Sina američkog predsjednika je 3. lipnja 2016. kontaktirao Rob Goldstone, a sadržaj elektroničke pošte pokazuje da mu je nudio informacije o Clinton te da želi dogovoriti sastanak. On je priznao susret s Natalijom Veselnickajom  te je ponudio dati iskaz senatskom odboru koji istražuje navodno rusko miješanje u predsjedničke izbore 2016.

“Sretan sam što ću odboru moći reći što znam”, napisao je Donald Trump. Jr. na Twitteru.

Ovo otkriće moglo bi igrati značajnu ulogu u istrazi američkih istražitelja o tome je li bilo veza između Kremlja i Trumpove predsjedničke kampanje.

Američke obavještajne agencije zaključile su da je Moskva tražila načina da našteti Hillary Clintom, Trumpovoj protukandidatkinji, i pomogne Trumpu osvojiti predsjedničke izbore 2016.

Glasnogovornica Sander kazala je i da je Trump “frustriran” stavljanjem fokusa pažnje na Rusiju.

“Predsjednik je, rekla bih, frustriran činjenicom da ovo nastavlja i dalje biti važno pitanje, i on bi volio da se fokusiramo na stvari poput gospodarstva, zdravstvene skrbi, porezne reforme ili infrastrukture”, kazala je Sanders.

Upitana o činjenici da se sada u javnoj komunikaciji upotrebljavaju riječi kao što je “krivokletstvo” ili “izdaja” kada je riječ o kontaktima s Rusima tijekom Trumpove izborne kampanje, Sanders je rekla kako “misli da su te nove riječi ridikulozne”.

Komentiraj