TRUMP “Ovo nije opoziv, ovo je državni udar”

Američki predsjednik Donald Trump zaoštrio je retoriku nazvavši istragu koju u svrhu opoziva protiv njega otvaraju demokratski zastupnici “državnim udarom” kojim se želi “narodu oduzeti vlast”, javlja HRT.

Američki mediji izvijestili su da su dvije osobe zaposlene u State Departmentu pristale svjedočiti ovaj te idući tjedan o Trumpovim kontaktima s Ukrajinom a koji su u srži istrage. Američki državni tajnik Mike Pompeo kojemu je Kongres zaprijetio subpoenom (obvezujućim nalogom za svjedočenje) potvrdio je jučer da je bio prisutan kada je Trump razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim 25. srpnja.

Demokratski zastupnici kazali su da će Pompeo biti svjedok na saslušanjima.
Dosad je Pompeo odbijao potvrditi da će svjedočiti te je nazvao istragu maltretiranjem i zastrašivanjem. Prošli tjedan su demokrati u Predstavničkom domu američkog Kongresa počeli istragu usredotočenu na telefonski razgovor kojim je Trump zatražio Zelenskog da istraži Joea Bidena, demokrata koji ima najviše izgleda steći stranačku nominaciju za predsjedničke izbore.

– Kako svaki dan sve više doznajem, zaključio sam da se ne provodi postupak opoziva (impeachment), to je DRŽAVNI UDAR, napisao je Trump na Twitteru.

Komentiraj