FaH

Trump odbacuje optužbe dviju žena da ih je neprimjereno dirao

Dvije žene su u razgovoru za New York Times optužile republikanskog kandidata za predsjednika Donalda Trumpa za neprimjereno diranje, što je njegov glasnogovornik prozvao fikcijom, no što bi mu svejedno moglo nanijeti dodatnu štetu uoči izbora koji će se održati 8. studenog.

Izvještaj The New York Timesa objavljen u srijedu popratio je niz sličnih optužbi od drugih žena, čime je stavljen dodatni pritisak na Trumpa koji u anketama već zaostaje za svojom suparnicom demokratkinjom Hillary Clinton. Trumpova kampanja proteklih je dana već imala krizu nakon što u javnost procurio video u kojem se republikanski kandidat 2005. hvalio kako je dirao udane žene.

Jedna od žena koja je razgovarala s The New York Timesom, Jessica Leads, u videu na internetskoj stranici tog medija prepričala je kako ju je Trump primio za grudi, te pokušao gurnuti ruku u njezinu suknju tijekom leta za New York 1980-tih.

Druga žena, Rachel Crooks, opisala je kako ju je Trump poljubio “izravno u usta” 2005. ispred dizala u Trump Toweru na Manhattanu, gdje je radila kao recepcionist.

Trump je odbacio te optužbe, napisavši na svom Twitter profilu kako su “lažne priče u propadajućem New York Timesu potpuna izmišljotina”.

Trumpova kampanja je u srijedu navečer objavila pismo kojeg je tim novinama poslao Trumpov odvjetnik Marc Kasowitz, u kojem traže da povuku tu priču, nazvavši je klevetničkom, te prijeteći da će ih tužiti ako to ne učine.

“Cijeli ovaj članak je fikcija, a za New York Times je opasno da pokreću ovakve potpuno netočne, koordinirane napade na ličnost gospodina Trumpa”, priopćio je Jason Miller, savjetnik Trumpove kampanje za komunikacije.

“Mi stojimo iza ove priče koja u potpunosti spada u novinarstvo za javni interes”, odgovorila je na optužbe glasnogovornica New York Timesa.

Izvještaj te novine izašao je samo dva dana nakon objave ankete Reutersa i Ipsosa koja je pokazala da jedan od pet republikanaca smatra kako Trump zbog svojih komentara o diranju žena ne može biti predsjednik.

Komentiraj