Trump: Obama je katastrofa, obični neučinkoviti slabić

Autor:

epa05428064 US Republican Presidential candidate Donald Trump speaks as he prepares to announce Indiana Governor Mike Pence as his Vice Presidential running mate for the 2016 US Presidential election in New York, New York, USA, 16 July 2016.  EPA/JASON SZENES

Donald Trump opisao je u srijedu vrijeme Baracka Obame u Bijeloj kući kao “katastrofu”, nakon što je američki predsjednik rekao da Trump ne bi bio dobar nasljednik.

“Bio je slabić, bio je neučinkovit”, rekao je republikanski kandidat Trump u intervjuu televiziji Fox, prenosi BBC.

Obama je ranije izjavio da Trump nije kvalificiran za predsjednika SAD-a i upitao se zašto ga republikanci podupiru.

Francuski predsjednik Francois Hollande priključio se kritikama rekavši da američki magnat izaziva kod ljudi “osjećaj mučnine”.

Po njegovim riječima, Trumpova pobjeda na predsjedničkim izborima u studenome mogla bi politiku diljem svijeta učiniti konzervativnijom.

Nekretninski mogul je u intervjuu Foxu rekao da je Obama “možda bio najgori predsjednik u povijesti naše zemlje” i ustvrdio da o vanjskoj politici “zna više od njega”.

“Pogledajte samo Ukrajinu. On priča o Ukrajini i o tome kako je oštar prema Rusiji. A oni su u međuvremenu uzeli Krim”, rekao je Trump, ranije kritiziran da podupire rusko pripojenje ukrajinskog poluotoka.

Barack Obama u utorak je napao republikanskog kandidata rekavši da je “strašno nepripremljen” za američkog predsjednika i pozvao republikanske čelnike da mu otkažu potporu.

Podsjetio je na sporne Trumpove izjave o roditeljima američkog zapovjednika, muslimana koji je poginuo u borbi, koji su bili gosti na demokratskoj konvenciji na kojoj je Hillary Clinton prošlog tjedna potvrđena za predsjedničku kandidatkinju.

Trump je odmah nakon Obamine kritike uzvratio da je njegova demokratska suparnica Clinton vodila politike koje su naštetile sigurnosti zemlje i američkim radnicima.

“Hillary Clinton je dokazala da je neprikladna za rad u bilo kojoj vladi”, rekao je tada Trump.

 

OZNAKE: obama, trump

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)