Američki predsjednik Donald Trump ne namjerava otpustiti posebnog savjetnika u istrazi o optužbama za rusko upletanje na američke izbore 2016., čak i ako je doveo u pitanje njegovu nepristranost, priopćila je Bijela kuća u petak.

Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer rekao je na konferenciji za novinare da dok Trump “zadržava ovlasti” da otpusti posebnog savjetnika Roberta Muellera “on ne namjerava to učiniti”.

Trump je izrazio zabrinutost u televizijskom intervjuu za Fox News ranije u petak za, kako je rekao, bliske veze između bivšega direktora FBI-ja Jamesa Comeya i Muellera, koji je bio imenovan da preuzme istragu nakon što je Trump otpustio Comeya.

“On je vrlo, vrlo dobar prijatelj  Comeyu, što je neugodno”, rekao je Trump za Fox News.

“Morat ćemo vidjeti. Mislim, morat ćemo to vidjeti na način – gle, nema nikakvih smetnji. Nema nikakvih tajnih dogovora. Comey je odgovoran za curenje.”

Optužbe zastupnika o ruskom utjecaju na američke izbore 2016. pojačale su pitanja  o tome je li otpuštanje Comeya 9. svibnja bio Trumpov pokušaj da zaustavi istragu.

Trump ustraje na tome da u njegovoj predsjedničkoj kampanji nije bilo tajnih dogovora s Rusijom te da njegovo otpuštanje Comeya ne ometa pravdu.

“Nije bilo tajnih dogovora, nikakvih zapreka i zapravo se svatko s tim slaže”, rekao je Trump za Fox te dodao da je  Mueller “časan čovjek te da će nadajmo se izaći s časnim rješenjem”.

Komentiraj