Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump u petak je prosvjednike u Kaliforniji nazvao razbojnicima, nakon što se najnoviji prosvjed na njegovu skupu pretvorio u nasilje, nekoliko dana uoči predizbora u toj američkoj saveznoj državi.

Video snimke objavljene na Twitteru te na lokalnim i nacionalnim medijima prikazuju tučnjavu između njegovih pristaša i protivnika pred kongresnim centrom u San Joseu.

Stotine prosvjednika mahalo je meksičkim zastavama, izvikivalo slogane protiv Trumpa i spalilo promidžbene kape te najmanje jednu američku zastavu.

“Sinoćnji skup u San Joseu bio je odličan. Velika ljubav i entuzijazam u dvorani. Puno ljudi. Vani je je mala skupina razbojnika spalila američku zastavu!”, napisao je Trump na Twitteru u petak ujutro.

Prosvjednici, ogorčeni zbog Trumpovih izjava protiv ilegalnih migranata, već se mjesecima okupljaju na njegovim skupovima.

Najizgledniji republikanski kandidat na američkim predsjedničkim izborima 8. studenog otkazao je u ožujku skup u Chicagu nakon sukoba između njegovih pristaša i protivnika.

Komentiraj