FaH

TRUMP NAPAO OBAMU: Napadač u Baton Rougeu je bivši marinac

Vjerojatni republikanski predsjednički kandidat Donald Trump optužio je u nedjelju predsjednika Baracka Obamu, u komentaru najnovijeg napada u kojemu su u Baton Rougeu ubijena tri policajca, ustvrdivši da nije pronašao način kako se nositi s nasiljem i terorizmom.

Kratko nakon Obamina televizijskog obraćanja u kojemu je on pozvao na jedinstvo zemlje i na izbjegavanje žestoke retorike i korištenja najnovijeg napada u predizborne svrhe, populistički mutimilijarder ustvrdio je na Twitteru kako “predsjednik nema ključ”.

“Naša zemlja je podijeljena scena zločina i biti će samo još gore”, naveo je Trump. “Naša zemlja je potpuno podijeljena i naši neprijatelji nas gledaju. Ne izgledamo dobro, ne izgledamo pametno, ne izgledamo jako”, naveo je.

Trump, koji vodi kampanju pod nazivom “Učiniti Ameriku opet velikom”, ranije je ponovio svoju čestu optužbu da je Obama propustio odgovarajuće se uhvatiti ukoštac s teroristima Islamske države u Siriji i Iraku.

“Pokušavamo se boriti protiv ISIS-a, a sada naši ljudi ubijaju našu policiju. Naša je zemlja podijeljena i bez kontrole”, ustvrdio je.

Prije Trumpa događaj u Baton Rougeu komentirala je i demokratska predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton koja je kazala kako je “razarajući” napad koji se dogodio zapravo “napad na sve građane SAD-a te da nema opravdanja za nasilje, mržnju  i napade na muškarce i žene koji svaki dan stavljaju svoje živote na kocku”.

U međuvremenu je utvrđeno da je napad u Baton Rougeu, u kojemu su ubijeni dva policajca i zamjenik šerifa, a još trojica policajaca ranjena, počinio bivši odlikovani mornarički vodnik Gavin Long, iz Kanzas Cityja, Missouri, star 29 godina, također crnac, kao što je bio i napadač koji je ubio policajce u Dallasu.

Prema podacima Pentagona, on je služio u marincima od kolovoza 2005. do kolovoza 2010. te je bio raspoređen u Iraku od lipnja 2008. do siječnja 2009. dobivši nekoliko odličja i pohvala.

Vlasti za sada nisu ponudile objašnjenje motiva najnovijeg napada na policajce.

Komentiraj