EPA/PETER FOLEY

Trump izabrao umirovljenog generala Kellyja za ministra domovinske sigurnosti

Donald Trump imenovao je u ponedjeljak umirovljenog generala Johna Kelly ministrom za domovinsku sigurnost i on je već treći bivši vojnik izabran na visoku poziciju u američkoj administraciji.

“Desetljeća vojne službe i duboka predanost borbi protiv prijetnje terorizma unutar naših granica čine generala Johna Kellyja idealnim izborom za našeg ministra domovinske sigurnosti”, rekao je Trump.

“On je prava osoba za vođenje hitne misije za zaustavljanje ilegalne imigracije i osiguravanje naših granica…. i poboljšanje koordinacije između naših obavještajnih službi i agencija za provedbu zakona”, kazao je.

Kelly (66), koji je proveo 45 godina u američkim marincima, bio je na čelu američkog Južnog zapovjedništva koje pokriva američke vojne operacije u Latinskoj Americi i na Karibima, uključujući zaustavljanje krijumčarenja droge preko južne granice SAD-a i trgovine ljudima.

“Ja sam zahvalan na imenovanju za ministra domovinske sigurnosti u administraciji izabranog predsjednika Trumpa”, rekao je Kelly.

“Američki narod glasovao je na ovim izborima za zaustavljanje terorizma, vraćanje suvereniteta na našu granicu i okončanje političke korektnosti koja je predugo diktirala naš pristup nacionalnoj sigurnosti”, dodao je.

Komentiraj