Trump imenovao novog direktora agencije za imigraciju

EPA/JUSTIN LANE

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je imenovao Thomasa Homana direktorom državne agencije za imigraciju i carinu (ICE), objavilo je ministarstvo domovinske sigurnosti.

Homan je bio izvršni direktor ICE-a za operacije provedbe i izgona te je vodio operacije uhićenja i izgona imigranata bez dokumenata od 2013., rekao je tajnik ministarstva državne sigurnosti John Kelly.

Homan je na mjestu direktora zamijenio Daniela Ragsdalea, dosadašnjeg direktora ICE-a. Ragsdale ostaje zamjenik direktora u agenciji u kojoj je obnašao dužnost četiri godine, objavljeno je na Twitteru ICE-a.

Kelly nije objasnio razloge promjene vodstva ICE-a, samo je rekao da će Homan “nastaviti obnašati dužnost kao snažan, djelotvoran vođa muškaraca i žena  u ICE-u”.

Trump je u ponedjeljak otpustio vršiteljicu dužnosti ministra pravosuđa Sally Yates pošto je ona prkosila Bijeloj kući i odbila na sudovima braniti Trumpovu zabranu ulaska u zemlju državljana sedam zemalja s muslimanskom većinom.

Bijela kuća je priopćila da je Dana Boente, američki državni odvjetnik iz Virginije, položio prisegu u ponedjeljak navečer te će preuzeti dužnost ministra pravosuđa dok republikanski senator Jeff Sessions, koji čeka potvrdu u Senatu, ne bude potvrđen.

Komentiraj