Američki predsjednik Donald Trump imao je do polovice 2017. najmanje 315,6 milijuna dolara osobnih dugova prema njemačkim, američkim i drugim kreditorima, prema izvješću saveznog ureda za etiku objavljenom u petak.

Imao je oko 20 milijuna dolara prihoda od novog washingtonskog hotela otvorenog u blizini Bijele kuće u rujnu prošle godine a prihodi od luksuznog odmarališta “Mar-a-Lago” na Floridi  u kojem je ugostio strane lidere, porasli su, prema izvješću. Prihod od Mar-a-Laga u kojem je udvostručio iznos članarine na 200.000 dolara nakon što je pobijedio na predsjedničkim izborima porastao je 25 posto na 37,25 milijuna dolara.

Najveći dio njegovih prihoda čini 115,9 milijuna dolara od golferskog odmaralištaTrump National Dorala u Miamiju.

Trump je prijavio dohodak od najmanje 594 milijuna dolara za 2016.  i početak 2017. te imovinu od najmanje 1,4 milijarde dolara.

Izvješće pokazuje da ima najmanje 130 milijuna dolara dugova prema Deutsche Bank Trust Company Americas, podružnici njemačke Deutsche Bank AG.

Trump je prijavio dug prema Deutsche Bank koji premašuje 50 milijuna dolara za gradnju hotela u zgradi u kojoj je bilo sjedište američke pošte u Washingtonu.

Prijavio je i dugove od najmanje 110 milijuna dolara korporaciji Ladder Capital koja se bavi kreditiranjem.

Trump odbija objaviti svoje porezne prijave koje bi jasnije prikazale njegovo bogatstvo i poslovne interese.

Komentiraj