Trump i Putin na proslavu u Parizu došli odvojeno od drugih državnika

EPA/BENOIT TESSIER

Američki predsjednik Donald Trump i ruski Vladimir Putin došli su odvojeno od drugih predsjednika država i vlada na proslavu završetka stote obljetnice Prvog svjetskog rata kod Slavoluka pobjede u Parizu, pokazuju televizijske snimke.

Predsjednik Trump, koji je u zapučku imao bedž poznat kao francuski različak, simbol sjećanja na francuske ratne veterane, pozdravio je kolege Emmanuela Macrona, kancelarku Angelu Merkel i marokanskog kralja Mohammeda VI.

Čelnik Bijele kuće koji se do Slavoluka pobjede dovezao u crnoj limuzini dok su drugi visoki dužnosnici došli autobusima, prestao se rukovati na službenoj govornici kad je došao do kanadskog premijera Justina Trudeaua s kojim je na zadnjem summitu G7 u lipnju u Kanadi imao burnu raspravu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin posljednji je stigao na svečanost pod budnim okom televizijskih kamera. Rukovao se s francuskim i američkim kolegom, s njihovim suprugama i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Donald Trump i Vladimir Putin su na komemoraciji bili udaljeni nekoliko metara na službenoj govornici.

Trump je sjedio s lijeve strane Emmanuela Macrona i Angele Merkel a ruski predsjednik s desne francuskog predsjednika i njegove supruge Brigitte.

Komentiraj