EPA-EFE/HOST BROADCAST

BEZ SPORAZUMA “Kim je zanimljiv lik, imamo jako dobar odnos”

Pmerički predsjednik Donald Trump i čelnik Sjeverne Koreje Kim Jong Un nisu postigli sporazum na summitu o nuklearnom naoružanju Sjeverne Koreje, objavila je Bijela kuća.

Razgovori dvojice vođa, navodi Bijela kuća, bili su konstruktivni, ali nisu postigli dogovor. Ipak, najavili su daljnje razgovore u budućnosti.

Medijima se obratio američki predsjednik Donald Trump, koji je kazao kako su ovo bila dva produktivna dana, ali nisu postigli sporazum.

“Sad smo se rastali s Kimom, imali smo dobre sastanke, ali nisam mislio da je pametno da sada nešto potpišemo. On je zanimljiv lik…”, rekao je Trump.

Naglasio je kako nisu odustali ni od čega, te ponovio da Sjeverna Koreja ima velike potencijale. Kim Jong Un, dodaje, želio je ukidanje svih sankcija. “Nismo na to mogli pristati, no radit ćemo dalje na tome, zasad – sve sankcije ostaju”, kazao je Trump.

Sjevernokorejski vođa obećao mu je kako neće vršiti nikakva nuklearna testiranja, a Trump je naglasio da mu vjeruje. “Rastanak je bio prijateljski, rukovali smo se i prijateljski se razišli”, rekao je Trump. “Kim i ja se sviđamo jedan drugome. Imamo jako dobar odnos”, dodao je.

Samo nekoliko sati prije objave Bijele kuće Kim Jong Un izjavio je kako bi ‘razgovori s američkim predsjednikom o nuklearnim pitanjima mogli uroditi dobrim rezultatima.

“Prerano je za prognoze ali ne bih rekao da sam pesimist”, odgovorio je sjevernokorejski čelnik na pitanje novinara Washington Posta o mogućem ishodu summita s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Komentiraj