Trump gradonačelnika Seattlea nazvao “gadnim anarhistom”, ovaj uzvratio: “Vrati se u bunker!”

Mirne prosvjednike u Seattleu, zajedno s demokratskim gradonačelnikom Jennyjem Durkanom, američki predsjednik Donald Trump nazvao je “gadnim anarhistima”, na što mu je Durkan uzvratio: “Vrati se u bunker”, objavio je Fox news.

Trump je jučer navečer objavio tweet u kojemu je mirne prosvjednike u Seattleu, okupljene oko policijske stanice, nazvao “domaćim teroristima”, optužujući “radikalno lijeve demokrate” da pomažu nemirima.

“Radikalno lijevi guverner Jay Inslee i gradonačelnik Seattlea ismijani su do razine koju naša velika Zemlja još nije vidjela. Vratite svoj grad SADA. Ako vi to ne učinite, ja ću. Ovo nije igra. Ti gadni Anarhisti moraju biti zaustavljeni. ODMAH. BRZO!”, tvitao je Trump.

I dobio odgovor. “Učini nas sigurnima. Vrati se u bunker. #Black lives matter”, uzvratio je Durkan, demokratski gradonačelnik koji se suočava sa zahtjevima za ostavkom jer odbija smanjiti proračunski novac za policiju.

Preusmjeravanje novca za policiju u socijalne programe jedan je od zahtjeva masovnoga protestnog pokreta koji je izazvalo ubojstvo Georgea Floyda.

Područje oko policijske postaje u Seattleu mirni prosvjednici proglasili su “zonom bez policajaca”, a u utorak navečer prosvjedovali su i oko zgrade gradskog vijeća, zahtijevajući od Durkana ograničavanje policijskog proračuna ili ostavku.

Komentiraj