Trump dodjeljuje medalju za umjetnost Jonu Voightu, svom obožavatelju

Jon Voight, 80-godišnji otac Angeline Jolie i  glumac kojeg gledamo u tv seriji “Ray Donovan” te koji je osvojio Oscara za ulogu u filmu „Povratak ratnika“ 1978. godine, bit će nagrađen Nacionalnom medaljom za umjetnost, objavila je u nedjelju Bijela kuća.

Voight, koji je jedan od najglasnijih hollywoodskih poklonika predsjednika Donalda Trumpa, bit će među onima kojima će ova medalja biti dodijeljena u Bijeloj kući u četvrtak. Ostale nagrađeni su country pjevačica Alison Krauss i pisac James Patterson koji će dobiti nacionalnu medalju za humanističke znanosti.

“Očaravajući publiku, dao nam je uvid u bogatstvo ljudskog uma i srca”, navodi se u službenom obrazloženju nagrade za Voighta, dodajući kako on ima “izuzetnu sposobnost kao glumac prikazivati duboko složene likove.”

Dugogodišnji Trumpov pristalica često objavljuje videozapise na društvenim mrežama hvaleći Trumpa. U svibnju je Voight na Twitteru objavio dva videa u kojima uvjerava predsjednika da ima “najveće poštovanje i ljubav republikanaca”. “Ovaj posao nije lak, jer se bori protiv ljevice i njihovih apsurdnih riječi uništenja”, rekao je Voight. “Naša je nacija izgrađena na čvrstim temeljima naših predaka i postoje moralna pravila koje je prenio od predsjednika Lincolna. Naša je država jača, sigurnija i s više radnih mjesta jer je naš predsjednik učinio svaki svoj potez ispravnim. Nemojte se zavaravati od političke ljevice jer smo ljudi koji svjedoče trijumfu. Zalažemo se za ovu istinu – predsjednik Trump najveći je predsjednik od Abrahama Lincolna”, zaključio je Voight.

Komentiraj