Trostrukom splitskom ubojici Zavadlavu u zatvor stiglo 500 pisama

Filip Zavadlav (25), koji je osumnjičen da je u siječnju ove godine u splitskoj četvrti Vela Varoš počinio trostruko ubojstvo, u svom se prvom ispitivanju u ponedjeljak branio šutnjom, doznaje se od njegova odvjetnika Branka Šerića.

Zavadlav je svoju obranu iznosio videovezom iz zatvorske bolnice u Zagrebu, a u Splitu ga je ispitivao tužitelj Žarko Štrbac.

Šerić je objasnio kako je današnje ispitivanje obavljeno na temelju rješenja o istrazi. “Očekujem da će zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu službenu optužnicu podnijeti Županijskom sudu oko 1. lipnja, a nakon toga će optužno sudsko vijeće odlučiti prihvaća li optužnicu ili će ovaj sudski predmet vratiti na dodatnu istragu”, kazao je Šerić.

Šerić je kazao da će nakon potvrđivanja optužnice obrana iskoristiti svoje pravo na odgovor na optužnicu.

“Ja ću se obratiti Vrhovnom sudu Republike Hrvatske i tražit ću da se ovaj sudski postupak protiv Zavadlava premjesti iz Splita u neki drugi sud u Hrvatskoj radi sigurnosnih razloga”, rekao je Šerić.

Njegov odvjetnik Branko Šerić u razgovoru za RTL kazao je da je Zavadlav u zatvoru primio oko 500 pisama i fotografija.

“Ima jako puno upita i na moj ured i osobno. Dobiva jako puno pisama. Ima ljudi koji mu i dalje izražavaju podršku, ali ja ih shvaćam. To nije podrška za nešto što je on napravio, ako je napravio, već isključivo što ga smatraju žrtvom sustava”, kaže Šerić.

Komentiraj