Trostruki ubojica Srđan Mlađan oženio se 20-godišnjakinjom u Lepoglavi, prvi put ju je vidio na vjenčanju

Trostruki ubojica Srđan Mlađan, koji služi 25-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva policajca Milenka Vranjkovića Kinga, oženio se u zatvoru. Mlađan se u Lepoglavi oženio 20-godišnjom Elijom Molnar iz Zagreba. Prije vjenčanja mladenku nije vidio, a romansa je započela tako što je Zagrepčanka pisala Mlađanu. On joj je predložio brak, što je ona i prihvatila, piše Jutarnji list.

Svoju namjeru je, prema proceduri, obznanio zatvorskoj upravi koja mu je odobrila vjenčanje. No zatvorska uprava nije mu odobrila boravak s novopečenom suprugom u sobi za posjete, što se inače odobrava kako bi imali prostor i vrijeme za intimne trenutke.

Odobren mu je samo posjet u prostoriji gdje se i inače odvijaju posjeti zatvorenicima lepoglavske kaznionice. Svjedoci vjenčanja bila su dvojica osuđenika koje je osuđenik izabrao, a mladenka je u Lepoglavu donijela prstenje. Odobreno im je i fotografiranje.

Podsjetimo, Mlađanova prva žrtva bila je 16-godišnjakinja koju je hladnokrvno ubio s četiri hica u leđa. Nije ju poznavao od ranije. Nju je ubio u siječnju 1998. godine. Mjesec dana kasnije na isti način ubio je 63-godišnjaka. Uhićen je zbog pljačke banke u Sisku, a onda su ga povezali i s ubojstvima.

Osuđen je na 12 godina zatvora i često je bio na slobodnim vikendima, a tijekom jednoga, 2002. godine, odlučio je ponovno opljačkati banku i ubio je policajca koji ga je tražio. Potom je na zagrebačkom Borongaju oteo tročlanu obitelj. Talačka kriza uspješno je riješena nakon višesatnog pregovaranja. Za trostruko ubojstvo, pljačku banke i otmicu Mlađan je osuđen na 27 godina zatvora. Na slobodu bi trebao izaći 2027. godine.

Komentiraj