Troskot: “Hrebak je glineni golub u službi vladajućih, a Zekanoviću sam dao potpis iz kolegijalne formalnosti”

Mostov kandidat za Grad Zagreb, Zvonimir Troskot, gostovao je na N1 Televiziji.

Komentirajući situaciju u Saboru, kad je oporba srušila kvorum, jer na dnevnom redu nije bilo glasanje o ukidanju članarine u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Troskot je rekao da se radilo o pobjedi, jer su se aktivirali oporba, poduzetnici i obrtnici.

“Poduzetnici i obrtnici bili su izrazito aktivni još od prošle godine. Nažalost, vladajućoj stranci četiri mjeseca nije bilo dosta da se konzultiraju po tom pitanju, a reforma je vrlo jednostavna i kao takva formirana. U prvom mjesecu smo prikupljali potpise i zaključili da ćemo se zajedno boriti za naše poduzetnike i obrtnike i to vidim kao pobjedu, bez obzira što nam je rasprava stavljena u 10 navečer i trajala do 3 ujutro, da bi tek sat vremena prije glasanja saznali da zakon neće biti u proceduri”, rekao je Troskot.

Troskot je komentirao i ulogu Darija Hrebaka iz HSLS-a

Nazvao ga je glinenim golubom u službi vladajuće većine.

“Žao mi je što se odmaknuo od svojih osnovnih načela, od načela liberalne ekonomije, a to pokazuje da svi oni, kojima su puna usta poduzetnika, zapravo imaju drugačiji gospodarski pogled. To je sada vidljivo”, rekao je Troskot.

Hrebaku se, kazao je, neće ispričati, jer ga nije ničim uvrijedio.

“Bio je dogovor da ćemo svi glasati protiv toga. Ne možete si dozvoliti da čitavoj javnosti kažete da ste apriori protiv članarine, a onda glasati nešto sasvim drugo”, rekao je Troskot.

Most u vladi nije reformirao HGK

Most je bio u Vladi i čak je imao i ministra gospodarstva, međutim, nije reformirao HGK. Troskot je rekao da tada nije bio član stranke, ali da je Most stranka koja je najviše pomogla poduzetnicima.

“Iskreno, ne znam zašto se to tada nije napravilo. Možete to pitanje postaviti i gospodinu Čačiću, koji je govorio da je to leglo uhljeba”, rekao je Troskot.

“Nalazimo se pred jednom od najvećih recesija i moramo pomoći našim poduzetnicima. Ovo je institucija koja dobiva određeni novac i od institucija i svega. Veliki je problem i nekretninski biznis. Zašto je uzimala kredite? Čuje se da su tvrtkama, koje su radile vanjsku fasadu na zgradi HGK-a, plaćali u nekretninama u vlasništvu HGK-a”, rekao je Troskot.

“Luka Burilović nam je dao 56 tisuća razloga da se borimo za naše poduzetnike. Članstva ne bi trebala biti prisutna ni u Obrtničkoj komori”, rekao je Troskot.

Naveo je primjer da Hrvatska gospodarska komora ima i ured u Kini, a ima i ured u sklopu hrvatskog veleposlanstva u Kini, a da je 2019. godine za 20 posto pao hrvatski izvoz u Kinu.

“Ne vidim da je to nešto što je previše zabrinulo i ministra i sve”, rekao je Troskot.

O inicijativi Zekanovića protiv pobačaja

Troskot je dao potpis inicijativi Hrvoja Zekanovića za zaštitu života i de facto zabranu pobačaja.

Rekao je da su i on i Nikola Grmoja “iz kolegijalne formalnosti dali potpis”.

“Zekanović mi može biti od ključne važnosti za prikupljanje potpisa o ukidanju članarine, pa je moj potpis njemu bio kolegijalna formalnost”, rekao je Troskot, dodavši da je to opet tema koja se koristi da se prestane pričati o važnim stvarima.

“Moj stav je pro life, ali ideološke teme trebamo staviti sa strane i nakon izbora ćemo razgovarati o tome. Te će se teme gurati kako bi PR dramaturgija zamaskirala važnije teme”, rekao je Troskot.

U Mostu uoči lokalnih izbora ne razgovaraju s Domovinskim pokretom, rekao je. Troskot je dodao da ne razgovaraju ni s kim još od parlamentarnih izbora te da Most na lokalne izbore ide sam.

U drugom krugu izbora za Zagreb očekuje sebe, a za ostale kandidate mu je svejedno, poručio je Troskot.

Komentiraj