HINA

Petar Janjić Tromblon odustaje od organizacije regate u Piranskom zaljevu. Nakon što je u ponedjeljak istekao ultimatum, koji je postavio premijeru Andreju Plenkoviću, Tromblon je medijima najavio kako će brodove u Piranski zaljev poslati 3. veljače u 10 sati. Svoju akciju nazvao je Regata za razum – Piranski zaljev-Savudrijska vala.

Ipak, nakon dva dana Tromblon je u razgovoru za Index objasnio da odustaje od regate. “Ne mogu više. Bolestan sam, Hrvatskoj sam dao sve što sam mogao, ali više ne mogu. Ne želim više kontaktirati s medijima, ne mogu čitati komentare. Gledajte, imam dva maloljetna sina i oni vide što se sve u komentarima govori o meni. Htio sam postupiti časno i ispravno, ali sad odustajem”, kazao je.

Podsjetimo, Tromblon je prošli tjedan zaprijetio da će, ako Plenković u roku od 72 sata ne riješi problem sa Slovenijom, organizirati 100 ribarskih brodova i brodica ratnih veterana koji će “zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode”.

Komentiraj