Dusko Marusic/PIXSELL

Trojica za novac pomagali 15-ero Kosovara u ilegalnom transferu kroz RH

Brodsko-posavska policija kazneno će prijaviti trojicu muškaraca, osumnjičenih da su u četvrtak za novčanu naknadu u tri automobila pokušali kroz Hrvatsku “prokrijumčariti” petnaestero državljana Kosova, koji će u postupku readmisije biti vraćeni u Srbiju, odakle su ilegalno ušli u Hrvatsku.

Glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić izjavila je Hini kako je policija, na temelju ranije prikupljenih podataka, u četvrtak na autocesti A3 zaustavila tri automobila, koje su vozili hrvatski državljani u dobi od 23, 24 i 34 godine, a u kojima su prevozili 15-ero kosovskih državljana, za koje je utvrđeno da su ilegalno iz Srbije ušli u Hrvatsku.

“Završetkom izbjegličke krize, policija u svojoj redovnoj aktivnosti nastavlja raditi na sprečavanju ilegalnih prijelaza granice”, istaknula je Nujić.

Nakon provedenog upravnog postupka, protiv državljana Kosova donesena su rješenja o protjerivanju, uz izrečenu zabranu ulaska i boravka u Hrvatskoj te će biti vraćeni u Srbiju.

Trojicu hrvatskih državljana policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu kazneno prijaviti zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Komentiraj