Kninska je policija u četvrtak dovršila kriminalističko istraivanje nad 42-godišnjim državljaninom Turske i 31-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine koji su osumnjičeni za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, izvijestila je PU šibensko-kninska.

Policajci su 1. siječnja oko 23:55 sati u mjestu Civljane prilikom vršenja dubinske granične kontrole zaustavili taxi vozilo u kojem su kao putnici zatečeni turski državljani (31, 35 i 42 godine) za koje se nije mogao utvrditi način na koji su i gdje ušli u Hrvatsku.

Istragom je utvrđeno kako je 31-godišnji državljanin BiH, uz novčanu naknadu, omogućio osumnjičenom 42-godišnjaku u prosincu 2016.g. ilegalan ulazak iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku gdje mu je odbijen azil , te je dobio zabranu ulaska i boravka u Republiku Hrvatsku , te je 19. prosinca vraćen u Bosnu i Hercegovinu.

Osumnjičeni 42-godišnjak je 31.prosinca za novčanu naknadu 35-godišnjaku i 31-godišnjaku, turskim državljanima organizirao i omogućio ilegalan ulazak iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, te je i sam ponovno ilegalno ušao u Republiku Hrvatsku, navodi se u policijskom priopćenju.

42-godišnjak je zaradio kaznenu prijavu te je predan u Pritvorsku policijsku jedinicu. Kaznena prijava podnesena je i protiv 31-godišnjaka iz BiH, dok su 35-godišnji i 31-godišnji turski državljani uz optužni prijedlog dovedeni nadležnom Prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Schengenskog zakonika i Zakona o strancima.

Komentiraj