HINA/ Damir SENČAR

Trojac prijavljen za lanac prostitucije u Njemačkoj

Splitska je policija, u suradanji s Ravnateljstvom policije, te policijskim upravama šibenko-kninskom, zagrebačkom i požeško-slavonskom, dovršila kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana, u dobi od 35, 37 i 42 godine, za koje se sumnja da su počinili kazneno djelo prostitucije na štetu tri osobe, javila je PU splitsko-dalmatinska.

“Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su u cilju ostvarivanja imovinske koristi u vremenu od veljače 2017. godine do siječnja 2018.godine organizirali pružanje seksualnih usluga na području Savezne Republike Njemačke na način da je 37-godišnjak vrbovao oštećene koje su pristale pružati seksualne usluge, a 35-godišnjak i 42-godišnjakinja su kreirali oglas, pronalazili zainteresirane osobe i dogovarali visinu naknade za seksualne usluge”, navodi se u policijskom priopćenju.

Protiv svih je osumnjičenika podnesene su kaznene prijave splitskom Općinskom državnom odvjetništvu. Policija podsjeća kako su protiv istih osumnjičenika prošlog mjeseca podnijete kaznene prijave zbog trgovanja ljudima.

Komentiraj