The Terror, Nadav Kander/AMC

Triler serija Ridleya Scotta, koja je snimana na Pagu, premijerno se prikazuje na kanalu AMC

Napeta triler serija producenta Ridleya Scotta, koja je prošle godine snimana na otoku Pagu, premijerno se od 29. ožujka prikazuje na kanalu AMC.

Televizijska serija ‘The Terror’ je inspirirana istinitom pričom i zasnovana na istoimenom romanu Dana Simmonsa, a prati Kraljevsku pomorsku ekspediciju u opasnoj potrazi za arktičkim Sjeverozapadnim prolazom. Plovidba nemirnim vodama suočava posadu s brojnim izazovima. Okruženi zimom, napušteni i bez mogućnosti da pobjegnu s ledenog kraja svijeta, članovi Kraljevske pomorske ekspedicije se pokušavaju izboriti za opstanak s ograničenim izvorima hrane, vode i oružja, strahom od nepoznatog i nedostatkom vjere. Očajni u pokušajima da prežive, članovi posade borit će se ne samo s nedaćama koje su ih snašle, već i međusobno.

“Serija ‘The Terror’ inspirirana je istinitom pričom, a gledatelje će povesti na zastrašujuće putovanje kroz povijest, upoznati ih s kompleksnim likovima, neukrotivim ljudskim duhom i svim užasima i obećanjima jednog neotkrivenog svijeta. Nestrpljivo iščekujemo da zajedno s gledateljima isplovimo u ovu opasnu ekspediciju”, poručili su David Kajganich i Soo Hugh.

Glavni zapovjednik ekspedicije je Sir John Franklin (Ciarán Hinds). On je kapetan broda Njezina Veličanstva koji nosi naziv Erebus, iskusni vođa s pomalo okaljanom karijerom u Kraljevskoj mornarici, čovjek kojeg svi vole, a nitko ne poštuje. U posljednjoj polarnoj ekspediciji njegovi su ljudi gubili živote pa teži vratiti ugled i slavu otkrivanjem morskog prolaza koji Arktik spaja s Pacifikom.

Ciarán Hinds kao John Franklin

Kapetan Francis Crozier (Jared Harris) zapovijeda brodom Terror. Ovaj prekaljeni mornar, Irac, drugi je zapovjednik ekspedicije, to je status s kojim se morao pomiriti. Kad ekspediciju zadese velike nedaće, Crozier napokon dobiva priliku za dokazivanje, no pitanje je hoće li biti dorastao izazovu i uspjeti spasiti svoju posadu?

Jared Harris kao Francis Crozier

U ekspediciji sudjeluju i liječnici, najmlađi od njih, doktor Harry Goodsir (Paul Ready) empatičan je i visoko moralan čovjek čiji je zadatak istražiti prirodni svijet Arktika. On prvi spoznaje da u njihovoj nedaći sudjeluju i neobjašnjive sile koje pokušava razumjeti i povezati se s nepoznatom ledenom pustoši i domorocima koji u njoj obitavaju.

Paul Ready kao dr. Henry Goodsir

Jedna od njih je Lady Silence (Nive Nielsen), kako su je prozvali mornari. Ona je kći šamana, koja otkriva prisutnost brodova punih Europljana. Boji se da oni mogu narušiti osjetljivu ravnotežu njezine zemlje. Morat će otkriti način kako zaštiti svoj narod, ali i pomoći članovima ekspedicije u njihovom pokušaju da prežive…

Nive Nielsen kao Lady Silence

Izvršni producenti serije su Ridley Scott (Blade Runner 2049, The Martian), David Kajganich (A Bigger Splash) i Soo Hugh (The Killing).

Televizijska serija ima ukupno 10 epizoda, a snimana je u Budimpešti i u Hrvatskoj, a producirali su je Scott Free, Emjag Productions i Entertainment 360, u suradnji s AMC Studios.

Komentiraj