pixabay

TRIJEZNI ZA VOLAN Policija tijekom vikenda u lovu na pijane vozače

Zagrebačka policija će tijekom vikenda u sklopu akcije usmjerene protiv alkohola, droga i brze vožnje, alkotestirati sve zaustavljene vozače, ali i kažnjavati ostale prometne prekršaje poput nepoštivanja prednosti, nepropisnog pretjecanja, nepoštivanja prava pješaka i korištenja mobitela.

Policija će akciju provoditi od 8. do 11. prosinca od 22 do 6 sati radi povećanja sigurnosti u prometu i sprječavanja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine te vožnje pod utjecajem alkohola ili droga.

Svi zaustavljeni vozači bit će alkotestirani, a kažnjavat će se prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji ugrožavaju sigurnost u prometu.

Tijekom preostalog vremena trajanja akcije policijski službenici će kroz redovnu službu pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola i droga te prekoračenja brzine, kažu u policiji.

Komentiraj