Tvornica kulture

Tricky u Tvornici

Engleski glazbenik Tricky u Tvornici kulture 14. studenog predstavit će novi projekt Skilled Mechanics, a u riječkom Pogonu kulture 15. studenog.

Samo deset mjeseci nakon rasprodanih koncerata u Splitu i Zagrebu, Tricky se, prema njegovoj izričitoj želji, vraća u Hrvatsku. Htio je ponoviti zagrebački nastup, ali i dodati još jedan grad, pa je izbor pao na Rijeku, u kojoj će rodonačelnik trip hopa nastupiti prvi put.
Točno 20 godina nakon objave epohalnog debi albuma “Maxinquaye”, izdanja koje je definiralo trip hop žanr i proslavilo bristolski zvuk diljem svijeta, Tricky predstavlja glazbu stvorenu otkad je postao stanovnik Berlina.

Život ga je prošlog proljeća odveo u kultnu prijestolnicu Europe, u kojoj je odmah počeo raditi na glazbenom projektu Skilled Mechanics. SM je zamišljen kao glazbeni kolektiv bez granica, otvoren za različite kolaboracije, a trenutačno ga, uz Trickyja, čine DJ Milo (suradnik još s kraja 80-ih iz vremena ekipe The Wild Bunch) i bubnjar Luke Harris. Na njihovu prvom albumu glasovno su sudjelovali i glazbenici poput Oh Land, Francesce Belmonte, Ann Dao, Xdarea i sjajna kineska reperica Ivy 艾菲. Specifičnost novog materijala je i Trickyjevo preuzimanje glavnog vokala, što je praksa koju je uveo tek na svom posljednjem izdanju, “Adrian Thaws” iz 2014. godine.

Komentiraj