Tri njemačka grada kandidati za domaćinstvo NFL utakmica

Autor:

epa09504799 Seattle Seahawks running back Travis Homer (C) eludes a tackle by San Francisco 49ers middle linebacker Fred Warner (2-L) during the second half of the NFL American Football game between the Seattle Seahawks and San Francisco 49ers at Levi's Stadium in Santa Clara, California, USA, 03 October 2021.  EPA/JOHN G. MABANGLO

EPA/JOHN G. MABANGLO

Nacionalna liga američkog nogometa (NFL) priopćila je u utorak da su tri njemačka grada, Duesseldorf, Muenchen i Frankfurt, mogući kandidati za domaćine utakmica osnovnog dijela NFL sezone u budućnosti, ne navodeći od koje godine bi mogli krenuti s provedbom tog plana.

“Utakmice osnovnog dijela sezone su ključan dio za povećanje naše navijačke baze u Njemačkoj, time što ćemo stvoriti još više uzbuđenja i povezanosti s našim sportom kod ljudi i unutar zajednica”, izjavio je u priopćenju voditelj NFL-ova ureda za Europu i Ujedinjeno Kraljevstvo Brett Gosper te dodao:

“Snažan interes njemačkih gradova naglašava kakva je ovo fantastična prilika za domaćine, koju čine značajna gospodarska dobrobit, globalna prepoznatljivost te mogućnost pretvaranja u inkubator za rast navijačkog zanimanja za NFL”, rekao je Gosper.

Nakon prve faze u kojoj su gradovi mogli izraziti interes za domaćinstvo utakmica NFL-a, vodstvo lige pozvalo je spomenuta tri grada da sudjeluju u drugoj, kandidacijskog fazi, u kojoj će se voditi opsežniji razgovori na temu domaćinstva.

“Moramo naći stadion koji je u potpunosti spreman podržati logistčke zahtjeve NFL utakmice, želimo suradnju s lokalnim konzorcijem u koji bi bili uključeni predstavnici lokalne i regionalne vlasti, vlasnici stadiona lokalni dionici te potencijalni komercijalni partneri. Želimo da ovo bude dugoročno partnerstvo”, zaključio je Gosper.

NFL redovito održava utakmice osnovnog dijela sezone u Londonu još od 2007. i s tom praksom neće prestati. Prošlu nedjelju su na Tottenhamovom stadionu Atlanta Falconsi pobijedili New York Jetse sa 27-20, a već u sljedeću nedjelju će na istom mjestu zaigrati Jacksonville Jaguars i Miami Dolphins, što će biti 30. londonska utakmica u povijesti NFL-a.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.