Svijet
Decoration icon

Rusija

Tri eksplozije u Kijevu, oglašena zračna uzbuna

Autor:

epa10247919 A damaged building in the recently recaptured city of Kupiansk, east of Kharkiv, northeastern Ukraine, 16 October 2022. The Ukrainian army pushed Russian troops from occupied territory in the northeast of the country in counterattacks. Kharkiv and surrounding areas have been the target of heavy shelling since February 2022, when Russian troops entered Ukraine starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis.  EPA/SERGEY KOZLOV

EPA/SERGEY KOZLOV

Nekoliko eksplozija odjeknulo je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima u Kijevu, točno tjedan dana nakon što su Rusi izvršili napad na ukrajinski glavni grad, objavio je francuski AFP.

Agencija Reuters je objavila da je napad izveden bespilotnim letjelicama – kamikazama, pozivajući se na objavu Andrija Jermaka, predstojnika ureda ukrajinskog predsjednika.

“Rusi misle da će im to pomoći”, napisao je Jermak putem Telegrama, aplikacije za razmjenu poruka.

Tri eksplozije su se začule u razdoblju od 6.35 do 6.58 sati po lokalnom vremenu. Sirene su označile zračnu uzbunu neposredno prije prve eksplozije.

Prošli ponedjeljak, 10. listopada, Rusi su žestoko bombardirali Kijev i druge ukrajinske gradove i pritom su usmrtili 19 osoba, a ranili 105 potaknuvši međunarodnu osudu. Dan poslije su Rusi nastavili sa zračnim napadima, ali s manje žestine, a glavna meta su im bila energetska postrojenja na zapadu Ukrajine.

Napadi su izvedeni u znak osvete za eksploziju u kojoj je djelomično oštećen Krimski most, strateški vrlo važan za Ruse.

Prošli petak je ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio zadovoljstvo izvedenim zračnim udarima i procijenio da tako razorni napadi na ukrajinske gradove trenutačno nisu potrebni.

 

OZNAKE: Rusija, Ukrajina, Kijev

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.