POTRESNA VIDEOSNIMKA Organizacija “Planirano roditeljstvo” prodaje organe fetusa

Američku, ali i svjetsku javnost ovih dana potresa videosnimka koju je objavila grupa koja nadzire liječničku etiku. Tajno snimani razgovor s direktoricom organizacije ‘Planirano roditeljstvo’ Deborah Nucatolom potvrda je, kažu aktivisti – kako ta organizacija prodaje organe fetusa.

“I onda, već sam rekla, uvijek je dobro što više neoštećenih jetara. Neki ljudi žele i niže ekstremitete. To je lagano. Ne znam što rade s tim, pretpostavljam da žele mišiće”, izjavila je Nucatola u razgovoru.

 

  • Zbog svega snimljenog već su najavljene i optužnice te detaljna istraga cijelog slučaja.

 

Najburnije su odmah reagirali republikanci. Vidjeti kako direktorica Planiranog roditeljstva počinje svoj dan hladno brojeći obavljene abortuse i odlučujući kako ih naručiti, mislim da je to apsolutno monstruozno, rekla je Ann Wager, kongresmenka. Kada smo donosili zakon da se abortus ograniči na 20 tjedana trudnoće, jer tada djeca osjećaju bol, najžešće su protiv toga lobirali iz Planiranog roditeljstva. Sada vidimo da se radilo samo o profitu jer oni zarađuju više novca što je dijete dulje u maternici, poručuje Sean Duffy, kongresmen.

Iz Planiranog roditeljstva odgovaraju da video krivo interpretira rad organizacije. Tvrde da samo povremeno uz dozvolu pacijenta doniraju fetalno tkivo za istraživanje matičnih stanica, što je dopušteno. Snimljena direktorica za sada se ne oglašava.

Komentiraj