FaH

VIDEO Jaki potresi pogodili središnju Italiju, nema izvješća o žrtvama

Niz jakih potresa pogodio je u srijedu središnju Italiju izazvavši strah kod ljudi još uvijek uzdrmanih smrtonosnim potresom u kolovozu, ali nema izvješća o žrtvama.

Potres jakosti 6 po Richteru prema Američkom geološkom institutu dogodio se oko dva sata nakon prvog potresa jakosti 5,4.

Oba su bila dovoljno jaka da bi se osjetili više od 150 km južno od Rima.

Epicentri oba potresa bili su u blizini grada Castelsantangelo sul Nera u oblasti Marke.

Prema prvim izvješćima neke stare građevine su se srušile, ali šteta nije poput one koju je prouzročio veliki potres koji je pogodio Marke, Lacij i Umbriju 24. kolovoza koji je porušio nekoliko gradova i u kojem je poginulo skoro 300 ljudi.

Sutra će na brojnim lokalcijiama biti zatvorene škole. Trenutno nema informacija o mrtvima. U gradovima se otvaraju mjesta za prihvat onih kojima su kuće uništene, piše La Stampa.

Udar koji se osjetio večeras u Zagrebu, posljedica je potresa koji se dogodio u Italiji, neslužbeno doznaje Dnevnik.hr u hrvatskoj seizmološkoj službi.

 

 

Zamjenik gradonačelnika grada Visso izvijestio je kako u tom gradu još uvijek nemaju informacije o žrtvama, a materijalna šteta od potresa je na svakom koraku vidljiva. Talijanske vlasti javljaju da su zatvorene dionice autocesta zbog nastale štete.

U gradu Visso prijavljene su prve žrtve. U zgradi koja se urušila ozlijeđene su dvije osobe. Težina ozljeda nije poznata, izvještava. Cijeli grad je bez struje i javne rasvjete.

 

https://www.youtube.com/watch?v=eGFz8wUMFhg

Komentiraj