FaH

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA: Belgijska policija opovrgnula uhićenje Saleha Abdelslama

Tijekom velike racije u predgrađu Bruxellesa navodno je uhićen terorist Saleh Abdeslam, za kojim je jučer raspirana tjeralica. Iako su Reuters i RTL Radio javili da je Saleh uhićen, pojavile su se informacije da je ipak još uvijek u bijegu. Policija i belgijske vlasti također su opovrgnule informaciju da je Saleh uhićen.

Policija je danas, nakon što su krenule velike racije diljem Francuske, pokrenula racije i na području Bruxellesa, točnije, na području gdje su živjela trojica terorista koji su izvršili napade u Parizu. Čule su se eksplozije i pucnjevi.

U Molenbeeku, u pregdrađu Bruxellesa, u tijeku je velika policijska racija. Prema jednom izvoru iz policije, Saleh je navodno uhićen, a policija je tijekom uhićenja koristila suzavac. Ipak, takve informacije nisu potvrđene.

Policija je zatvorila ceste i upala u nekoliko zgrada, a lokalni mediji javljaju da su se mogli čuti i pucnjevi.

Francuska policija izdala je tjeralicu za muškarcem pod imenom Abdeslam Salah, osumnjičenim za uključenost u napade u Parizu. Potvrdila je i da je terorist francuski državljanin, rođen u Bruxellesu.

26-godišnji Abdeslam rođen je u Belgiji i opisan je kao vrlo opasan. Salah Abdeslam je rođen 15. rujna 1989. godine, visok je 175 centimetara. Za Salaha se vjeruje da je jedan od trojice braće osumnjičene za uključenost u krvavi pokolj.

Visoki dužnosnik obavještajne službe rekao je kako su on i njegov brat Ibrahim Francuzi koji su živjeli u Belgiji.

AP tvrdi kako su u razgovoru s četiri visoka francuska dužnosnika otkrili kako su Francuzi Abdeslama Salaha priveli nekoliko sati nakon napada, a pustili su ga nakon nekoliko sati ispitivanja.

Jedan od braće bio je bombaš samoubojica, dok je drugi (za kojeg se vjeruje da je upravo Salah) bio zadužen za logistiku i koordiniranje napada te da je unajmio jedan od automobila korištenih u terorističkom napadu, piše Washington Post.

Kako piše Le Monde, imena dvojice braće bila su na ugovoru o najmu automobila s belgijskim registarskim pločicama, koji su se koristili za vrijeme napada. Vozila su bila marke Wolkswagen Polo i Seat.

BFMTV javlja kako je Salah vjerojatno taj koji je unajmio crni Polo, koji je pronađen u blizini dvorane Bataclan u kojoj je ubijeno 89 ljudi.

Njegov brat Ibrahim Salah vjerojatno je terorist poginuo u samoubilačkom bombaškom napadu.

Treći brat, koji nije imenovan, jedan je od sedmorice uhićenih u briselskom okrugu Molenbeek.

Uz francusku braću Ibrahima i Salaha Abdeslama bio je i treći čovjek imena Bilal Hadfi, ali i bombaš samoubojica Omar Ismail Mostefai,  29-godišnjak iz grada Courcouronnes, udaljenog otprilike 25 minuta od Pariza.

Komentiraj