Trenutna gradonačelnica Zagreba: “Teško mi je, tu su 24 godine zajedničkog rada, pred očima mi se izvrtio cijeli život”

Donedavna zamjenica preminulog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koja od danas do lokalnih izbora u svibnju, preuzima njegovu dužnost, gostovala je u RTL-u Danas.

“Izuzetno teško je 24 godine zajedničkog rada i profesionalnog puta sažeti u nekoliko rečenica. Imam osjećaj da mi se pred očima u proteklih jedan dan izvrtio cijeli život. Sjećam se svih naših kampanja, svih uspjeha, pa i nekih poraza.

Gradonačelnik je bio redovit na kontrolama svoga zdravlja. No, s druge strane, znali smo da mu je zdravlje i ugroženo zbog mnogih bolesti od kojih je pobolijevao proteklih godina”, rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

Nedjelju su, kazala je, iskoristili za organizaciju komemoracije, koja će se održati u utorak, i organizaciju sprovoda. Nisu se posvetili temama koje Zagreb očekuju u iduća tri mjeseca. No, vjeruje da će s tim razgovorima započeti već u ponedjeljak, rekla je Pavičić Vukičević.

Ponovila je da će se sprovod održati u srijedu u 12 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj. U dogovoru s obitelji, odabrana je grobnica, kako je rekla,” jedno lijepo i prikladno mjesto za funkciju i veličinu osobe”. Naglasila je da to nije u Aleji velikana.

Ne zna koga će podržati na izborima

Što se tiče predstojećih izbora, Pavičić Vukičević je rekla da posla ima jako puno.

“Mi smo velika i dobro organizirana gradska uprava s 27 gradskih upravnih tijela, zavoda i službi. Naša je misija nastaviti tamo gdje je Milan Bandić stao. Mislim da mu to dugujemo, da to dugujemo našem gradu i svim našim sugrađanima. Cilj je sve one usluge i službe koje čine život u Zagrebu ugodnim ojačati, omogućiti svima koji imaju pravo na socijalnu skrb ili na bilo koju drugu uslugu da nesmetano mogu i dalje konzumirati te usluge.

Svi smo u prvom razgovoru došli do zaključka da nam je činiti sve one aktivnosti koje bismo činili i inače u našem svakodnevnom životu kao da je gradonačelnik s nama”, kazala je.

Potvrdila je da ne razmišlja o kandidaturi za gradonačelnicu.

“Ja sam svoju političku karijeru vezala uz karijeru Milana Bandića i mislim da sam na taj način dala i odgovor da ne razmišljam o kandidaturi”.

Još uvijek ne zna koga će podržati.

“S obzirom da se ovaj smrtni slučaj koji smo, zaista, svi teško prihvatili dogodio prije manje od jednog dana, dosad nije bilo prilike za takvu vrst razgovora. Na nama je da sada najbolje organiziramo komemoraciju i sam sprovod i da se oprostimo od prvog čovjeka grada u proteklih 21 godinu.

Nakon toga, bit će sasvim sigurno dovoljno vremena za razgovor o novim potezima”, pojasnila je Pavičić Vukičević.

“Ima nas 2600 u upravi, društvima i ustanovama”

Građanima Zagreba poručila je da ne moraju osjećati nesigurnost.

“Mi smo danas, doista, svih nas 2600, ali i sva trgovačka društva, ustanove, svi smo posvećeni cilju da naš grad i dalje normalno se razvija i normalno funkcionira, to je moja poruka.

Mi to dugujemo našem gradonačelniku i duboko sam uvjerena da mi niti ovoga puta nećemo ni na koji način ugroziti tu našu misiju”, poručila je Pavičić Vukičević, gostujući u RTL-u Danas.

Komentiraj