TRENER SPORTINGA Halilović je odličan, donosi nam posjed lopte, brzinu i kvalitetu

Trener Sporting Gijóna Abelardo Fernández pohvalio je nastupe mladog hrvatskog reprezentativca Alena Halilovića u prvih pet kola španjolskog prvenstva istaknuvši da se odlično uklopio u momčad i da će klub sa sjevera Španjolske učiniti sve da se još bolji vrati u Barcelonu.

„Jako sam zadovoljan Halilovićevim dosadašnjim nastupima. Odlično se uklopio u momčad, brzo se privikava na našu igru, suigrači i publika su ga sjajno primili“, rekao je Fernández za Hinu na jugoistoku Madrida gdje je Sporting izgubio od Rayo Vallecana s 2-1.

Sporting je od 39.minute igrao s igračem manje a Halilović koji je odigrao svih 90.minuta nekoliko je puta kretao u prodore nakon čega su ga protivnički igrač morali rušili.

„On je igrač sjajne tehnike. Donosi nam posjed lopte, brzinu i kvalitetu. Znao sam zašto ga dovodim“, istaknuo je Fernández nakon pet odigranih kola nakon kojih se Sporting nalazi na 13. mjestu među 20 klubova prve španjolske lige.

„Alen je mlad, treba ga pustiti da igra i ne stvarati nepotrebni pritisak. Mi želimo da se on ovdje ugodno osjeća i da bude sretan jer mi smo presretni što ga imamo. I ja i suigrači pomoći ćemo mu maksimalno da bude još bolji i da se spreman vrati u Barcelonu. A onda će sve biti na treneru Luisu Enriqueu“, rekao je Fernández.

 

  • Njemu je najvažnije da ove godine ostane u prvoj ligi jer su uz Halilovića na godinu dana posudili još tek dvojicu igrača Omara Mascarella (22) iz Real Madrida i Tonija Sanabriju (19) iz Rome, a svi ostali su lani igrali drugu ligu.

 

Primorski grad Gijón, nekad poznat po radnicima, brodogradilištima i industriji, sada živi uz klub koji je imao brojnu podršku i u madridskoj četvrti Vallecas.

„Mi smo revolucionarni klub, baš kao i naša regija Asturija. Prošla godina je bila teška za nas, bilo je razdoblja da pet ili šest mjeseci nismo dobili plaću. No ekipa se nikada nije žalila i predavala. Upravo suprotno, još više se ujedinila i gledala uvijek naprijed, na svaku slijedeću utakmicu“, kaže Abelardo koji momčad vodi u trenirci kluba i majci dugih rukava s kapuljačom za razliku od protivničkih trenera u odijelima.

„Ovdje se misli samo na nogomet. Halilović je došao u momčad koja daje sve od sebe na terenu i zato mi je drago da se uklapa u našu filozofiju. Mi nastojimo ukrasti loptu, napraviti brzu tranziciju prema naprijed i stvoriti priliku. Lani smo izgubili samo dvije utakmice i bili momčad s najmanje primljenih golova, podsjećali smo pomalo na Atlético Madrid“, kaže Fernández.

Komentiraj