TRENER ŠAHTARA: “Prvi put u karijeri nisam mogao gledati izvođenje penala”

Trener Šahtara Luis Castro u srijedu je, na konferenciji za novinare, komentirao šokantnu utakmicu četvrtog kola Lige prvaka, u kojoj je Šahtar s dva gola u sudačkoj nadoknadi ‘iščupao’ bod protiv Dinama.

“Nismo se imali čime pohvaliti po ulasku u utakmicu, ali imali smo inicijativu. Mi smo samo napadali, a Dinamo je onda iskoristio priliku i poravnao rezultat. Bilo nas je strah da se ne pogubimo u drugom dijelu. Gubili smo 3:1, a onda smo napravili dobre zamjene i uspjeli napraviti nemoguće. Pokazali smo ono što ljude privlači nogometu”, kazao je Castro o utakmici.

Upitan zašto je toliko dugo čekao da napravi izmjene, kaže: “Pa zamjene nisu potrebne kada je sve dobro, nismo htjeli mijenjati igrače i tjerati ih da se adaptiraju na novu situaciju ako nema razloga. Kad je bilo potrebno, napravili smo promjene”.

Kazneni udarac dosuđen je u posljednjim trenucima susreta. “Kad je donesena odluka nastupio je VAR. Dečki su odlučili tko će pucati, a ja sam se prvi puta u karijeri našao u situaciji da ne mogu gledati pucanje penala”, zaključio je.

Komentiraj