Igor Soban/PIXSELL

TRENER BRALIĆ: ‘Sve je bilo po planu, makar su nam protivnici došli puno bliže’

Sve je bilo po planu, makar su nam protivnici došli puno bliže nego ranije, što je i dobro, da Martin i Valent shvate da moraju ići maksimalno, kazao je trener našeg veslačkog dvojca na pariće Nikola Bralić.
“Obično su ostali čamci oko dvije sekunde iza nas, a sada je razlika manja jer su ovo ipak Olimpijske igre i svi su se očito dobro pripremili. Što se tiče utrke sve je bilo planirano, jaki početak, pa onda na sredini održavanje ritma s manjim brojem zaveslaja, te u finišu prilagodba u odnosu na protivnika. Nisu išli punom snagom jer treba čuvati snagu za finale”, kazao je Bralić, koji kao najveće suparnike u finalu vidi Litvance i Norvežane.

“Litvanci su odmah do nas, vrlo su brzi i kvalitetni, a Norvežani su ulaskom Tuftea u dvojac jako dobili na kvaliteti. Tu su i Britanci i Talijani koji mogu iznenaditi i osvojiti medalju, dok me nije iznenadilo ispadanje Novozelanđana jer sam već u četvrtfinalu vidio da imaju lošu tehniku”.

Bralić smatra da Sinkovići u finalu, ako budu zdravi, mogu još jednom potući konkurenciju i osvojiti zlato.

“Oni su psihički izuzetno stabilni i znaju što im je činiti. Možda je i dobro da imaju ovako malo težu utrku u polufinalu da se ne opuste, jer nismo tu na izletu. Jedino što nam nedostaje je to što tijekom treniranja na jezeru Peruča nismo imali kvalitetnog sparing partnera, zvali smo Srbe i neke naše veslače, ali nitko nije htio doći. A samo ja sa štopericom ih ne mogu natjerati kao kvalitetan protivnik”, izjavio je tvorac hrvatskog veslačkog čuda, koji je olimpijsku stazu Lagoa ocijenio kvalitetnom.

“Uvjeti su odlični, staza je u središtu grada, lijepa je i, ono što j najvažnije, nudi jednake uvjete u svim stazama. Nama je jedini problem prijevoz jer putujemo čak dva sata do Olimpijskog sela što je besmisleno”.

Finale dvojca na pariće je u četvrtak.

Komentiraj