Luka Stanzl/PIXSELL

TRENER BENFICE “Ja pojedem cijelo pile, a vi ništa…”

Povišen vodostaj u Lisabonu uoči revanš meča tijekom kojeg hrvatski prvak zagrebački Dinamo nastoji obraniti maksimirski trijumf 1:0. Trener Benfice Bruno Lage sve više upoznaje hirovita pera portugalske sportske žurnalistike. Docira, uči ih svemu i svačemu, nije nimalo ravnodušan prije novog sudara s europskim hit trenerom Nenadom Bjelicom. Dinamo je opak, nepredvidljiv, hrabar, samouvjeren, Lage sve to zna i zapada u metafiziku peradarskog tipa.

Portugalski novinari pitali su trenera Benfice je li zabrinut što je u prošloj utakmici protiv Dinama njegova momčad imala tek dva udarca u okvir. Bruno Lage na to je odgovorio bizarnim objašnjenjem statistike na primjeru pilića, piše Index.

“Idemo zajedno u restoran i naručimo jedno pile. Ja pojedem sve, a vi ništa. Statistički, oboje smo pojeli polovicu. To je to, statistika vrijedi koliko vrijedi”, objasnio je na čudnom primjeru strateg lisabonske Benfice kako funkcionira statistika u nogometnom svijetu.

Suština njegovog objašnjenja bila je u tome da nije zabrinut zbog tog statističkog podatka sve dok njegova momčad stvara opasne gol-šanse pred protivničkim vratima, dok je usporedba s pilićima analogija na njegovog sunarodnjaka Carlosa Carvahala, bivšeg trenera Swanseaja, koji je prošle sezone zabavljao britanske novinare sličnim usporedbama.

Također, trener Benfice stao je u obranu svojih igrača, posebno Rubena Diasa koji je posljednjih dana na društvenim mrežama meta napada ljutitih navijača Benfice. Dias je u prvom susretu u Zagrebu skrivio jedanaesterac srušivši Danija Olma, a potom je u prvenstvu protiv Belenensesa poklonio gostima gol za 2:2.

Lage je pred novinarima izvadio papir detaljne Benficine statistike na kojoj je pokazao i objasnio da Dias prema tim podacima ostvaruje sjajne brojke na treninzima.

“Ruben Dias je jedan od naših najboljih igrača na posljednjim treninzima unatoč tome što je odigrao dvije loše utakmice u posljednje vrijeme” dodao je Lage.

“Trebamo igrati dobro, stvarati gol-šanse i vratiti se iz rezultatskog minusa u koji smo upali u Zagrebu.”

“Suprotno onome što trener Dinama misli, jako dobro smo skautirali svojeg protivnika, do detalja znamo njihovu snagu, ali i slabosti.”

Komentiraj