TRENER ATALANTE: “Nemam što zamjeriti svojim dečkima, Dinamo je bio bolji u svim segmentima igre”

Fantastičnom predstavom nogometaši Dinama večeras su na Maksimiru slavili protiv Atalante u prvom kolu Lige prvaka. Trener talijanske momčadi Gian Piero Gasperini na konferenciji za novinare nakon utakmice čestitao je nogometašima Dinama i poručio kako je pobjeda bila zaslužena.

“Ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima. Imali smo želju prezentirati se najbolje što smo mogli, ali u prvom poluvremenu nas je Dinamo nadigrao u svim elementima nogometne igre i potukao nas našim oružjem, a to su agresija, brzina i dueli”, kazao je na početku.

Dodao je kako je Dinamo jednostavno bio bolji od njih, u svim segmentima igre. “Ovo je bila jedna ozbiljna lekcija za nas, jer Liga prvaka je jedan drugi nivo”, rekao je Gasperini. Atalanti je ovo, podsjetimo, bio prvi nastup u Ligi prvaka u povijesti.

“Nisam razočaran. Dinamo je bio bolji od nas, a to je momčad koja ima kontinuitet igranja u Ligi prvaka i Europa ligi. Liga prvaka je natjecanje koje traži jedan potpuno drugi nivo pripreme, tehnike, kondicijske pripreme i svega drugoga i mi moramo naučiti kako se u tim utakmicama postaviti”, poručio je.

Istaknuo je kako lekcije koje nauče mogu primjeniti i u talijanskom prvenstvu. “Nivo igre koji je Dinamo pokazao može nam biti smjernica kako se pripremati za velike utakmice. Ne mogu svojim igračima zamjeriti na volji i želji, jer su svi igrači jako željeli, ali je Dinamo jednostavno bio puno bolji. Možemo učiti od njih”, naglasio je.

Istaknuo je kako se njegova momčad uvijek diže nakon poraza. “Ponavljam, Liga prvaka je potpuno drugi nivo nogometa i mi za to moramo naći novi način igre. Možemo promijeniti stil igre, ali prvo moramo vidjeti imamo li za to mogućnosti”, zaključio je Gasperini.

Komentiraj