Advent na Strossu

Ove godine Advent na Strossu uz plinske fenjere

Na zagrebačkom Gornjem gradu treću godinu zaredom organizira se Advent na Strossu.

Posjetitelje ove godine očekuje nekoliko novih i zanimljivih sadržaja, a jedna od svakodnevnih atrakcija će biti svjetlosna i interaktivna instalacija koja uključuje ručno paljenje 65 plinskih fenjera smještenih na šetalištu iznad Art parka. Ova će instalacija dodatno osvijetliti Strossmayerovo šetalište koje će se tako još bolje vidjeti iz Donjeg grada.

I ove godine postavljeno je ovalno stepenište koje će povezati dvije gornjogradske lokacije, Strossmayerovo šetalište i Park Bele IV. Ispod stepeništa, koje se nalazi na samom ulazu na Stross, posjetitelje će dočekati likovna instalacija za fotografiranje, a na drugom kraju, pokraj Parka Grič, biti će grijana kupola u kojoj će svake subote i nedjelje likovne radionice za djecu voditi Kristijan Ugrina.

Ostale dane, kupola će biti na raspolaganju svim posjetiteljima i u njoj će se moći družiti uz hranu i piće. Svakog dana DJ će puštati glazbu iz kućice na drvetu, a večernji koncerti će počinjati u 20 sati. Dobar provod uz glazbu osiguran je i na popodnevnim događanjima, svake nedjelje od 12 do 14 sati.

Glazbena pozornica je nešto veća i smještena je na sredinu zapadnog dijela šetališta.

Brojnim Zagrepčanima i turistima ovo je nezaobilazna i omiljena lokacija za dobru zabavu u vrijeme adventa u Zagrebu.

Komentiraj