'Trećina hrvatske djece je pretila, treba se s tim obračunati’

Saša Zinaja

Čak 3000 djece, mladih nogometaša, rukometaša i tenisača iz devet zemalja, igrat će u Rovinju, Puli i Poreču turnire u sklopu projekta Snaga djece u pokretu, koji se šesti put održava od 16. do 20. travnja. Zaklada Matea Kovačića uključile se u projekt kojem je cilj poticanje sportske aktivnosti najmlađih
Čak tri tisuće mladih nogometaša, rukometaša i tenisača iz devet zemalja u Rovinju, Puli i Poreču igrat će turnire u sklopu projekta Snaga djece u pokretu, koji se šesti put održava od 16. do 20. travnja. Projekt je pokrenula Akademija zdravog življenja s ciljem popularizacije dječje sportske aktivnosti, a glavni organizator je Dario Jagić, rukometni trener koji je godinama duboko zabrinut zbog nedovoljne sportske aktivnosti najmlađih pa želi potaknuti zajednicu da u tom smislu više pomogne djeci.
SREDIŠNJI JE DOGAĐAJ projekta u Istri turnir Croatia Trophy. Sportaši i sportašice od devet do 17 godina, raspoređeni u 150 ekipa, natjecat će se na turnirima u nogometu i rukometu, a od ove godine i u tenisu. Osim predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je pokroviteljica, te sponzora i lokalne zajednice, u projekt Snaga djece u pokretu priključile se i Zaklada Mateo Kovačić…..
Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj