pixabay

TREĆI POKUŠAJ Daria Obratov osigurala olimpijski debi

Apsolventicu zagrebačkog Kineziološkog fakulteta i buduću kondicijsku trenericu (rođenu 12. prosinca 1989. u Splitu) Dariu Obratov od ulaska u kvotu od 30 olimpijki dijelila su samo dva mjesta na ljestvici kvalifikantica za Pjongčang. Preraspodjelom kvota, napokon je, u trećem pokušaju uspjela izboriti olimpijski nastup. U dva prethodna pokušaja, za Vancouver 2010. i Soči 2014., bila je prva ispod crte.

Tijekom olimpijskih kvalifikacija hrvatska je sanjkašica ostala bez trenera, Amerikanac Duncan Kennedy zbog zdravstvenih se problema morao vratiti kući. No, ni to je nije obeshrabrilo. Budući da Hrvatska nema nijednu bob ili sanjkašku stazu, trenirala je s njemačkoj reprezentacijom u tamošnjim zimskim destinacijama. Već se naviknula biti sama svoj trener, sama servisirati i održavati sanjke, a, kako kaže, tako će biti i tijekom nastupa u Pjongčangu.

Osim Darije Obratov u sanjkaškom ‘singlu’, Hrvatska trenutačno ima još dvije potvrđene norme za Pjongčang – za posadu boba dvosjeda, vjerojatno u sastavu Dražen Silić i Benedikt Nikpalj, te posadu boba četverosjeda, za koju, osim spomenutog dvojca, konkuriraju još i Mate Mezulić, Martin Marić i Antonio Zelić.

Komentiraj