Treći da zaredom, u nekoliko gradova u Srbiji održavaju se ‘Prosvjedi protiv diktature’. Prosvjedi su i danas započeli u 18 sati. Prisustvovali su mu uglavnom studenti i srednjoškolci.

Mladi u svojem mimohodu sa sobom imaju i transparente s natpisima ‘Stop diktaturi’, ‘Ko ne skače taj je Vučić’, ‘Vučiću pederu’ i ‘Gotov je’.

Podsjetimo, Vučić je u nedjelju pobijedio u prvom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji. Njegovi protukandidati žalili su se na neregularnost izbora i prljavu izbornu kampanju.

Nekoliko tisuća prosvjednika stiglo je do Radio-televizije Srbije i tamo su zatražili smjenu glavnih urednika javnog servisa, prenose srpski mediji.

Zaustavili su se i ispred sjedišta lista Informer i Politika jer su nezadovoljni njihovim izvještavanjem.

Studenti su danas iznijeli svoje zahtjeve da se smijene članovi Republičke izborne komisije koji nisu poštovali odluku Ustavnog suda Srbije o održavanju izbora na Kosovu, a usto traže i smjenu članova Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) jer nisu reagirali na prekršaje u medijima tijekom kampanje.

Traže i razrješenje predsjednice Skupštine Srbije, Maje Gojković, zbog prekida zasjedanja skupštine 1. ožujka.

Studenti također traže i smjenu glavnog i odgovornog urednika Radio-televizije Srbije i urednika informativnog programa te kuće.

Komentiraj