Goran Kovacic/PIXSELL

Trećemajci sve nestrpljiviji, traže smjenu svog direktora

Štrajk radnika Uljanika i 3. maja sutra ulazi u treći tjedan. Uprava Uljanika u ponedjeljak bi trebala razgovarati s konzultantima o programu restrukturiranja Uljanika koji bi kroz desetak dana trebala predati resornim minstarstvima.

Stanje u Uljaniku i dalje je nepromijenjeno. Računi brodogradilišta i dalje su blokirani, plaće za rujan nema, radnici odlaze, a oni koji ostaju štrajkaju na radnim mjestima.

Štrajkaški odbor odustao je od za ponedjeljak planiranog skupa radnika ispred zgrade Uprave na kojem bi od Uprave tražili da se suoči s radnicima. Odustali su kako bi novoj Upravi dali vremena da počne rješavati probleme, piše HRT.

U Rijeci će se radnici brodogradilišta 3. maj u ponedjeljak u 10.10 okupiti na prosvjednom maršu koji počinje ispred brodogradilišta, a nastavit će se u središtu Rijeke na Trgu 128. brigade u podne i pet minuta.

Radnici od nove Uprave traže ne samo plaću za rujan i smjenu direktora Maksimilijana Percana, već i deblokadu računa koji je blokiran već 74 od mogućih 120 dana za pokretanje stečaja.

Od nove Uprave Uljanik grupe radnici riječkog brodogradilišta traže definranje načina povrata pozajmice Uljaniku, koja je sada zbog kamata narasla na 603 milijuna kuna. Traže i aktivnu ulogu u modelu restrukturiranja brodogradilišta te upoznavanje sa svim konkretnim i potencijalnim strateškim partnerima. Radnicima 3. maja cilj je očuvanje svakog radnog mjesta i postupno osamostaljenje od Uljanika.

Komentiraj