Nacional

Treće izdanje utrke Adria Spring Trail

Priprema, pozor, sad! Zvuk je to koji je označio početak treće po redu utrke Adria Spring Trail koja se održala na Krku i koja je ponovno okupila brojne ljubitelje trčanja u prirodi. Atraktivne staze povele su trkače u istraživanje ljepota i neotkrivenih čari otoka Krka, a tradicionalni start na Krčkom mostu i staza koja prolazi ispod njega bila su jedinstvena prilika doživjeti ovu povijesnu ikonu jadranske obale i prirodne ljepote Kvarnera u proljeće.

 

Utrka za trkače najlakše kategorije Light startala je iz kampa Njivice resorta, a bila je duga 6.5 km. Oni malo spremniji odvažili su se na izazov dug 15 kilometara u kategoriji Active, a oni najspremniji, željni obaranje osobnih rekorda i pomicanja vlastitih granica krenuli su na pustolovinu zvanu Challenger, stazu dugu 28.5 km. Natjecatelji su trčali po planinarskim putevima, šetnicama i makadamu te tako imali priliku u potpunosti uživati u prirodi koja ih okružuje, a organizirana je i posebna utrka Family, friends and dogs kategoriju. Oni najmlađi mogli su se zabaviti u edukativnom Kids Corneru.

Upravo su avanturistički doživljaji u prirodi, upoznavanje ove jedinstvene destinacije i njenih skrivenih ili još nedovoljno otrivenih bogatstava, druženje, nova prijateljestva i odlična zabava, bili ideja za pokretanje ove utrke, a idejna pokretačica projekta je Antonia Radić Brkan, stručnjakinja za destinacijski management iz agencije EX-ALTO. “Ponosni smo jer je treće izdanje utrke Adria Spring Trail zabilježilo rekordnu posjećenost. Sretni smo i što je ove godine došao jako veliki broj trkača s obiteljima. Njivice iz godine u godinu imaju sve više toga za ispričati svojim posjetiteljima o prirodi, ekologiji i održivosti u jedinstvenom morskom ugođaju tek nešto više od sat vremena vožnje od Zagreba. Naši gosti to prepoznaju kao jedinstvenu obiteljsku destinaciju pa tako obiteljski i trče, druže se i odmaraju, a Njivice postaju nezaobilazna destinacija svih ljubitelja trčanja.“

 

Ana Buovac, izvršna direktorica Hoteli Njivice dodala je: ”Trkači su i ove godine trčali oko Jezera, još nedovoljno poznatog prirodnog rezervata na otoku koja maloj turističkoj općini Omišalj-Njivice daje osobiti potencijal za razvoj održivog turizma. Upravo održivost, ekologija i prirodna bogatstva otoka koja nisu isključivo vezana uz plaže jesu smjernice razvoja hotelijerstva u Njivicama. Kamp Njivice odraz su predanosti načelima održivosti, a Ville Flora uskoro će dočekati nove goste prema najmodernijim trendovima doživljajne ponude.”

 

Proglašenjem pobjednika i druženjem koje se nastavlja u hotelu Jadran, završit će treće izdanje jedne od najpoznatijih otočkih trail utrka, a organizatori vjeruju da će već najavljeni Adria Spring Trail 2019 biti još posjećeniji te poručuju da ih do tada očekuje još puno dobrih novosti iz Njivica. Utrka se održava u organizaciji Hoteli Njivice i njihovog partnera outdoor.hr.

Komentiraj