Color Run, Swim and Fun

Treće izdanje Color Run, Swim and Fun projekta u Gradu Korčuli

Treće izdanje Color Run, Swim and Fun projekta će se održati 13. i 14. srpnja u Gradu Korčuli, bogati dvodnevi program će obuhvatiti kulinarske radionice, dječji aquatlon, humanitarnu utrku za roditelje…

Projekt je osmislila Sanda Šeparović, vlasnica renomiranog portala djeca.hr, koja je veći dio svog života provela na Korčuli. Sudionike, domaćine i njihove goste i ove godine očekuju razne sportske, humanitarne, kultrune i zabavne aktivnosti.

U petak (13. srpnja) na živopisnom trgu Sv. Justine u centru Korčule održat će se kulinarska radionica za djecu koju će moderirati jedan od najpoznatijih imena hrvatske kulinarske scene, chef Mate Janković te priznata korčulanska slastičarka Smiljana Matijaca. Uz crtanje i bojanje te učenje o spremanju jela i slastica, ovaj dinamični gastro duo predstavit će i ‘Hrvatsku kuharicu’. Nakon radionice djeca i roditelji moći će se službeno prijaviti za utrke.

Subota (14. srpnja) središnji je dan projekta. Program započinje podizanjem startnih brojeva na Trgu pomirenja, poznatom pod nazivom Spomenik, nakon čega će gradonačelnik Andrija Fabris službeno otvoriti natjecanje.

“Ponosam sam što je Korčula već treću godinu domaćin ovog hvale vrijednog projekta. Događanja usmjerena na djecu i obitelj prava su rijetkost tijekom sezone. Color Ran, Swim and Fun je do sada oduševio brojne posjetitelje, domaće ljude i turiste, projekt ćemo svakako podržati i narednih godina“, rekao je Andrija Fabris, gradonačelnik Korčule.

Gradonačelnik Andrija Fabris i Sanda Šeparović

Koordinatori plivačko-trkačkog natjecanja poznati su široj javnosti, hrvatski triatlonac Ivan Pavić iz TK Split, kao i predstavnici brojnih plivačkih klubova iz Hrvatske na čelu s Marijem Todorovićem, hrvatskim olimpijcem i glavnim plivačkim trenerom KPK-a.

Nakon natjecanja održat će se humanitarna utrka ‘Roditelji djeci’ prilikom koje će roditelji zajedno s djecom trčati na već poznatim stazama oko staroga grada, a sva prikupljena sredstva donirat će se za potrebe Dječjeg vrtića Korčula.

Humanitarna utrka ‘Roditelji djeci’

Nakon što se proglase pobjednici slijedi zabavni program za sve uzraste uz bend ‘Chill Out’ i DJ-a. U samom centru grada za djecu nastupit će djeca i to folklorna sekcija Dječjeg vrtića Korčula, dramska skupina OŠ Ante Curać Pinjac iz Žrnova, folklorna skupina OŠ Orebić, mažoretkinje iz Vele Luke te folklorna sekcija KU-e Ivo Lozica iz Lumbarde.

Važnost projekta prepoznali su brojni sponzori i gradske institucije.

Ovogodišnje treće izdanje Color, run, swim and fun projekta će se nastaviti 24. i 25. kolovoza u Gradu Splitu u sklopu 20. Marjanskog đira.

Komentiraj