Treća večer Pričigina u znaku otočkih priča

U amfiteatru Doma mladih nastavljen je sinoć program 16. Pričigina, a na temu „Sa Zagrebačke gore nikad ne vidi se more“, priče namjernih Trećićana pričali su gosti Žan Jakopač, Diana Magdić, Ana Dokmanović, Igor Tomljenović i Nataša Bokor uz moderaciju dobrog duha Pričigina, nenadmašnog Renata Baretića.

Nakon Baretića i gostiju, uslijedile su PR-ovske priče, a „Kako prodati bijele bubrege“ publici su ispričali su Željka Ercega, Krešimira Macana, Ankice Mamić, Jerka Trogrlića i Gordana Turkovića, uz moderaciju Jasena Boke. Sjajni pripovjedači otkrili su publici tajne zanata i podijelili svoja insajderska iskustva i dojmove rada za brojne poznate ličnosti – od Čačića, Sanadera i jednog Hajdukovca uhvaćena s prstima u pekmezu.

Program 16. Pričigina pomalo se približava kraju, a pretposljednji dan festivala rezerviran je za lokalne snage, tako da danas od 19 sati u amfiteatru Doma mladih svoje priče o blamaži pričaju splitske spisateljice i spisatelji. Uz moderaciju Edija Matića, na temu „Zemljo, otvori se“ gostovat će Marijo Glavaš, Aleksandra Kardum, Siniša Kekez, Miro Morović i Boris Škifić. Nakon toga slijedi iznimno iščekivana autorska večer Rade Šerbedžije koju će voditi Ivica Ivanišević. S obzirom na ogroman interes, vjerujemo da će posjetitelji danas na Dom mladih pohrliti dosta ranije da bi na vrijeme osigurali svoje mjesto i uživali u izvanrednim pričama.

Smoje mijenja lokaciju

Kao što je već najavljeno, zbog tehničkih zahtjeva posljednji program Pričigina, posvećen Miljenku Smoji, održat će se u kavani Lvxor na Peristilu, u 12 sati u subotu 25. ožujka 2023. Zahvaljujemo posjetiteljima na razumijevanju i očekujemo ih u subotu u gradu.

Organizatori podsjećaju da je ulaz na sve programe festivala BESPLATAN, te da svi koji nisu u   mogućnosti pratiti festival u amfiteatru Doma mladih, imaju mogućnost pratiti Pričigin uživo putem live streama na službenom youtube kanalu.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner