BANDIĆ CITIRAO ‘MLADOG MARXA’ “Ja sam ćaća PR-a”

HINA/ Edvard ŠUŠAK

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić održava konferenciju za novinare, uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine, na čijem je dnevnom redu odluka o prikupljanju miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada.

“Citirat ću 11. tezu Feuerbacha. To vam je mladi Marx ako niste zanali. Različito su filozofi tumačili problem otpada, ali ga treba riješiti. To što vi govorite je umjetnički dojam. Nitko nije riješio problem zadnjih 60 godina, ni država ni grad, no morat ćemo ga riješiti zajedno”, rekao je Bandić na početku konferencije, kako prenosi Dnevnik.hr.

“Najpripremljeniji smo, ali ja nisam farizej. Za to nam treba najmanje četiri godine. I opet ćemo napraviti prvi. Za četiri godine ćemo napraviti centar za gospodarenje otpadom i mehaničko biološku obradu otpada”, najavio je Bandić dodajući kako građani već sada imaju manje račune.

Bandić je komentirao i slučaj s njegovim službenim automobilom. “Tri dana sam se s time zabavljao. Napravim performance u garaži i dođe 12 kamera. 18 godina sam na funkciji u gradu, nikada toliko kamera nije došlo”, rekao je Bandić dodajući kako je on ‘ćaća PR-a’.

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza (GLAS) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Anka Mrak – Taritaš u ponedjeljak je, pak, na konferenciji za novinare izjavila da je Zagreb ‘apsolutno nespreman’ za odvojeno prikupljanje otpada.

Komentiraj