‘Treba pomagati festivalima jer oni mogu zaštititi klapsku pjesmu’

Autor:

09.06.2018., Vodice
Druga vecer CMC Festivala Vodice 2018 - Marko Skugor
 Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Šibenski glazbenik Marko Škugor početkom ožujka rasprodao je koncert u Velikoj dvorani Lisinski i time ponovio prošlogodišnji uspjeh, ali u toj dvorani Škugor će pjevati još jednom, 25. ožujka. Ovakav koncertni uspjeh nije iznenađujući s obzirom na to da Škugor iza sebe ima nominaciju za Porin u kategoriji Najbolji album zabavne glazbe, za album „Samo s tobom sam upoznao ljubav“. Marko Škugor dao je kratki intervju Nacionalu.

Nacional: Početkom ožujka rasprodali ste Lisinski dva tjedna prije termina, a u planu je još jedan koncert, 25. ožujka. Ovo nije vaš prvi koncert u Lisinskom, no jeste li ipak očekivali ovakav uspjeh? Kakav je to osjećaj?

Prekrasan je osjećaj uopće nastupiti u dvorani kao što je Lisinski, a pogotovo je rasprodati. Prošle godine nas je ogroman interes iznenadio jer smo prvi put radili tako veliki koncert u Zagrebu, a ova godina dokazuje da to nije bilo slučajno i raduje me veliki interes i za drugi koncert.

Nacional: Magistar ste ekonomije, ali ne bavite se financijama, već ste otišli u glazbu, zašto?

Glazba je ušla u moj tada studentski život i kompletno preuzela sve sfere mojega života, pa tako i poslovni. Imam veliku sreću da mi je posao ujedno i zadovoljstvo, tako da ja zapravo ne radim – ja uživam.

Nacional: Zašto niste studirali operno pjevanje, imali ste odličnog mentora koji je bio siguran u vaš uspjeh?

Pokojni Stojan Stojanov Gančev u svoje je vrijeme bio jedan od najboljih tenora u Jugoslaviji. Na trećoj godini fakulteta krenuo sam na satove pjevanja i iskreno, predviđao mi je blistavu opernu karijeru. Ali ljubav prema mediteranskom zvuku je bila puno jača, a on se zapravo nikad nije ni pomirio s tom mojom odlukom.

Nacional: Kako vidite budućnost klapskog pjevanja? Sudeći po vašim uspjesima, budućnost je sigurna?

Mislim da je moj stil nekakav mediteranski način pjevanja i pjesama. Velik je utjecaj talijanske glazbe i to je neki pravac u kojem ću se razvijati i u budućnosti. Što se tiče klapa i klapskog pjevanja, jako je bitno održavanje i pomaganje raznih klapskih festivala, pogotovo Omiškog festivala, jer oni u najvećoj mjeri mogu zaštititi istinsku klapsku pjesmu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.