Treba li pojačati kontrolu u veleposlanstvima? Odgovor ministra teško je prepričati

Nakon slučaja prve tajnice u Veleposlanstvu u Berlinu Elizabete Mađarević koja je suspendirana zbog rasističkih ispada, novinari su jutros upitali ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana treba li pojačati kontrolu zapošljavanja u veleposlanstvima.

Odgovor ministra teško je prepričati i nazvati ga suvislim. “Čujte, svugdje ima i određenih… Mi smo živa zajednica i svi mi želimo raditi, pridonositi, unaprijediti službu, tako da svi oni eventulani propusti bit će u svakom slučaju razmatrani, a nama je u interesu imati jednu dostojnu službu vanjskih poslova, hrvatsku službu vanjskih poslova, tako da ćemo raditi…”, pokušaj je odgovora na novinarsko pitanje.

Na pitanje nisu li ovaj propust otkrili mediji, Radman je odgovorio: “Ha, čujte, znate, pazite, sad je, tu je, tu je jako puno nekih novih elemenata i okolnosti, znate. Digitalizacija je suvremena i donosi dakle i neke nove isto tako zamke. U svakom slučaju, ono što sam rekao, diplomat koji je upućen u zemlju primateljicu je 24 sata diplomat i on zastupa interese, državne interese Vlade Republike Hrvatske, a i svaki državni službenik koji dolzi u Ministarstvo vanjskih poslova potpisuje upravo tu… evo ga. Žurim, čujte, počet će sastanak, znate ovaj oprostite”, prenosi Dnevnik.hr, koji donosi i video.

Prva tajnica u Veleposlanstvu u Berlinu Elizabeta Mađarević, podsjetimo, svojim je ispadima o ‘bijeloj Europi’ šokirala javnost. Nakon što su mediji razotkrili što je sve Mađarević pisala po društvenim mrežama, suspendirana je i prijeti joj – otkaz.

Komentiraj